16-07-2019, 09:31 Oxunub: 181

Bu içkilər xərçəng riskini artırır

Bu içkilər xərçəng riskini artırır

Bu içkilər xərçəng riskini artırır.

Fransalı elm adamlarının apardığı araşdırmaya görə, gün ərzində 100 mq-dan çox şəkərli içki xərçəng riskini 18 faiz artır.

Medicina.az bildirir ki, Sorbonne Universitetinin alimlərinin araşdırmasına görə, şəkərli içkilər, hətta 5 faiz şəkər ehtiva edən meyvə şirələri belə xərçəng riskini yüksəldir.

Bura eneji içkiləri, meyvəli süd, şəkərli çay, qəhvə və s. daxildir. Sözgedən araşdırma üçün mütəxəsislər 100 mindən çox insanı 5 il izləyib. Bu araşdırmada yuxarıda qeyd olunan nəticə əldə edilib.

Sonda iştirakçılardan min nəfərdən 26-da xərçəng izinə rast gəlinib. Elm adamları şəkərli içkilərin xərçəng riskini artırmasının səbəbinin qanda şəkərin miqdarının çoxalması ilə əlaqələndiriblər. Lakin alimlər bu istiqamətdə daha çox araşdırmaların aparılmasının vacibliyini vurğulayıb.
Xərçəng riskini artıran ərzaq — Hər gün istifadə edirik Xərçəng riskini artıran ərzaq — Hər gün istifadə edirik Medeniyyet Gündə altı fincan qəhvə erkən ölüm riskini azaldır Gündə altı fincan qəhvə erkən ölüm riskini azaldır Medeniyyet Kabab bu xəstəliklərə yoluxma riskini artırır Kabab bu xəstəliklərə yoluxma riskini artırır Sosial BU XƏSTƏLİYİ olan insanlar səhər çoxlu miqdarda qəhvə içsin – Alimlərin araşdırması BU XƏSTƏLİYİ olan insanlar səhər çoxlu miqdarda qəhvə içsin – Alimlərin araşdırması Medeniyyet Alimlər açıqladı — Gündə 6 fincan qəhvə ölüm riskini azaldır Alimlər açıqladı — Gündə 6 fincan qəhvə ölüm riskini azaldır Medeniyyet